Top
 

Diabetes mellitus

Voetjegoed / medisch pedicure / Diabetes mellitus

Wat is Diabetes mellitus?

Dit is een aandoening waarbij patiënten problemen hebben met de bloedglucosewaarden. Vaak gebruikt men de term suikerziekte. Mensen met deze aandoening zijn vatbaarder voor complicaties of problemen aan de voeten.

 

Hoe behandel je een diabetische voet?

Door de aandoening kan men vaak problemen hebben zoals het optreden van neuropathie. De patiënt heeft dus vaak een verminderd gevoel in voeten en benen door de aantasting van de zenuwen. Hierdoor kunnen de patiënten zich sneller verbranden aan te warm water of kan men een voorwerp in de schoen niet opmerken en ontstaan er wonden aan de voeten die niet of te laat verzorgd worden. De bloedcirculatie kan ook vaker aangetast zijn bij diabetici. Door deze verminderde circulatie zullen wonden en huid minder snel genezen. Het is dus van groot belang dat u zelf dagelijks een controle doet van de voeten en deze goed verzorgt. Laat geregeld uw voeten verzorgen door een gespecialiseerd medisch pedicure indien u dit zelf niet kunt.

Voetjegoed zal eerst een goede inspectie en screening van de voeten doen met behulp van een aantal eenvoudige oefeningen en testjes met een monofilament. Wij beschikken over de juiste producten zoals crèmes en ontsmettingsmiddelen geschikt voor de diabetici.

 

Wat kun je preventief doen?

Doe dagelijks controle van de voeten. Je kan bijvoorbeeld een spiegel gebruiken om op zoek te gaan naar roodheid van de huid, zwelling, wondjes, ontsteking van de nagels ….

Zorg dat de nagels recht afgeknipt worden. Was de voeten in niet al te warm water, u kunt de temperatuur eerst controleren met de elleboog.

Zorg voor schoeisel dat ruim genoeg is en dat gemaakt is uit leder. Zorg dat de materie zacht is en ademt. Voordat u de schoenen aandoet, controleer steeds of er zich geen vreemde objecten in de schoenen bevinden. Zorg dat de schoen nog voldoende kwaliteit heeft en niet te versleten is.
Gebruik producten zoals crèmes, ontsmettingsmiddelen, … geschikt voor diabetici!

Meer informatie of een afspraak maken?

Vul je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk terug contact met je op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Je woonplaats (verplicht)

Je bericht (verplicht)

Producten geschikt voor de diabetische voet