Top
 

Schimmelnagels

Voetjegoed / medisch pedicure / Schimmelnagels

Wat zijn de symptomen van schimmel op de voeten of teennagels?

Dit is vaak beter bekend onder de benaming zwemmersecxeem of de atleetvoet.

Een schimmel is een micro-organisme dat zich goed voelt en vermenigvuldigt op warme, vochtige plaatsen zoals de voeten. Schimmels zijn heel besmettelijk en kunnen zich snel op verschillende lichaamsdelen zoals de handen verspreiden of zelfs op handdoeken en in de schoenen. Sporters en mensen die dagelijks sportschoenen of veiligheidsschoenen dragen hebben vaak af te rekenen met een voetschimmel of schimmelnagel.

Vaak zijn mensen met zweetvoeten vatbaarder voor het krijgen van een schimmel op de voet of nagel.

Een voetschimmel zorgt vaak voor roodheid en jeuk. Er kunnen zich witte blaasjes op de voetzool bevinden die bij het openkrabben een vloeistof uitstoten. Deze vloeistof zorgt voor een verdere verspreiding van de schimmel op de voet. Een schimmelnagel of kalknagel heeft een kenmerkende verkleuring. Dit kan wit-geel, groen of bruin zijn. Na verloop van tijd verdikt de nagel en brokkelt deze af. Een beschadigde nagel door sporten of te nauwe schoenen is vatbaarder voor het ontwikkelen van een schimmelnagel. Er is ook vaak een slechte geur aanwezig.

Hoe behandel je schimmelnagels of schimmels op de voet?

Er bestaan heel wat verschillende methodes en producten voor de behandeling van voetschimmels. Voetjegoed maakt eerst een duidelijke screening van de voet en nagels en aan de hand van de screening stelt de gespecialiseerde medische pedicure een behandeling voor.

Wat kan ik preventief doen om schimmel te voorkomen?

Loop niet blootvoets in openbare zwembaden, douches, sauna’s. Droog de voeten steeds goed af, ook tussen de tenen. Vermijd krabben en prutsen aan de blaasjes. Zorg voor een goede ventilatie van de schoenen. Een goede hygiëne van de voeten is heel belangrijk. Verkies katoenen of wollen sokken boven synthetische sokken.

Heb je last van schimmelnagels?

Vul je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk terug contact met je op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Je woonplaats (verplicht)

Je bericht (verplicht)

Onze producten voor schimmelnagels